این بارش که بارش آذرگوی ها نیزنام دارد حاصل گذر دنباله دار سوییفت-تاتل است که هر ۱۰۵ سال یکباراز نزدیکی های مدار زمین و خورشید می
گذرد وهربار ذراتی را از خود به جای می گذارد که دلیل اصلی بوجود آمدن این پدیده ی بی نظیر است و امسال در حالی به اوج بارش خود می رسد که سیاره ی مریخ خود را میهمان صورت فلکی ثور میان خوشه قلائص و پروین کرده است.که بدون تردید لحظات زیبایی را برای عکاسی خلق خواهد کرد.
آذرگوی های برساووشی که معمولاً خاکستر درخشانی را نیز از خود به جا می گذارند، به هنگام حرکت به چندین رنگ مختلف دیده می شوند، که حاصل وجود گازهای مختلف در جو زمین است؛ این نوع از شهابها معمولاً درمسیر حرکت تکه تکه می شوند!همچنین اگردر مکانی ساکت باشید می توانید صدای فوت مانند این یخ های آتشین را بشنوید!
بارش امسال صبحگاه دوشنبه ۲۲ مرداد از ساعت ۸ الی ۱۱ صبح به وقت ایران به اوج می رسد؛ ولی نگران نباشید! شهابهای برساوشی شامگاه یکشنبه بعد از غروب خورشید، به خوبی در آسمان دیده خواهند شد. همچنین قبل از طلوع کانون می توانید ناظر شهابهایی باشید که از افق شرقی بیرون آمده و بیش از نیمی از آسمان را با سرعتی اندک درمی نوردند؛که شهابهای زمین خراش نامیده میشوند که میتوان آنها را به دنباله دارهای خورشیدخراش البته در مقیاس بسیار کوچک تر تشبیه کرد.
برای رصد دقیق و علمی این بارش زمان اوج به تنهایی کافی نیست، بهتر است از همین امشب شروع کنید، تا بتوانید شهابهایی را ببینید که هر شب بر تعدادشان افزوده می شود، تا زمانی که در شب اوج می توانید در هر دقیقه ۱ تا ۲ شهاب را در آسمان بشمارید. همچنین این شبها بارش های شهابی دلتا دلوی جنوبی با زد اچ آر ۲۰ و شمالی با زد اچ آر ۶ فعال هستند، که امکان به خطا انداختن شما را در شمارش شهاب های برساووشی دارند.
اگر حداقل یک دوربین عکاسی ۳۵میلیمتری،یک سه پایه محکم و یک عدد سیم دکلانشور دارید خود را آماده ی انجام یکی از بهترین پروژه های رصدی، عکاسی از این بارش کنید. در عکاسی با لنز نرمال، حضور کهکشان آندرومدا در ۲.۵ میلیون سال نوری از زمین به همراه تکه یخ سوزانی در فاصله ۷۰ کیلومتری بسیار جالب توجه است. همچنین می توانید با نوردهی بلند مدت از ستاره قطبی، یک عکس دورقطبی به همراه چندین شهاب را تهیه کنید.
اکثر شهابها معمولاً در بیش از ۳۰ تا ۴۰ درجه ای کانون ظاهر می شوند، که ستاره قطبی، ذات الکرسی، کهکشان آندرومدا، خوشه پروین، مریخ و ثور و همچنین شکارچی و ستاره سروش و راه شیری تابستان در این محدوده از کانون قرار دارند.
همچنین
ZHR این بارش در طول سالهای گذشته بین ۵۰-۴۰۰ متغیر بوده است و بر اساس پیش بینی های امسال حدود ۱۰۰ خواهد بود..
هیجان رصد زمین خراش های آرام و رنگارنگ و آذرگوی های پر هیاهودر حضور آسمانی به دور از آلودگی نوری تجربه ای بی نظیر است، که علاقه مندان را به دیدارشان فرا می خواند.